YANGıN KAPıSı APTALLAR IçIN

Yangın kapısı Aptallar için

Yangın kapısı Aptallar için

Blog Article

Cam yangın bapları yangına dayanıklılığı şeffaflıkla birleştirerek ışığın geçmesine onay verirken yangına karşı koruma esenlar. Bu baplar, şiddetli sıcaklıklara dayanacak ve alevlerin ve tütünın yayılmasını önleyecek şekilde özel olarak konulenmiş yangına dayanıklı sırça kullanır.

2023 yılı bakımından, 3 kattan daha güçlü olan umum binalarında yangın merdiveni bulunması mecburi hale gelmektedir. üste, bu binaların yangın merdiveni sistemleri intizamlı olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar haricen açılamaz. Bu hesap uğruluk vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Binalarda mevcut yangın bapları ve anne kapıların katı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın sineindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik dumanı maktu ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla emin ortam oluşturur.

Yangın bapları umumiyetle merdiven manasızlukları, koridorlar ve potansiyel olarak yönıcı maddeler veya ekipman çitndıran odalar arasındaki kritik alanlara monte edilmektedir.

Yangın bapları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir temellık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın ve ivedili durum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da deyiş edilen bu dizi temelı modellerde uygun kapı koluna bir. 

Hatta, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen otomatik olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği Yangın çıkış kapısı üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu peylemek bâtınin yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli değildir , kanat yüzey sahaı ve ağırlığına için kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve önemli odalara girişlerde bulunanlar kadar daha geniş açıklıkları kapatmak için kullanılabilen iki kapı kanadından oluşur. Bu baplar, elan geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer temin etmek üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan konstrüksiyonlabilir. Genellikle 30 ila 120 dakika ortada değişen çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Ancak yangındaki panik anında çabucak binaya intisap etmek isteyen profesyonel olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi fakat yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmasının önlenmesi ile kabil olacaktır.

Fakat bu mevzuda ilişkin yönetmelikler ve yöresel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate düzenınmalıdır. Her bina sinein yangın riziko analizi örgülmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna nazaran belirlenmelidir.

Report this page